FOTOVIJESTI

Žrijebom odlučeno da Nenad Vuković bude 5. delegat u Domu naroda PS BiH

0

U Centralnoj izbornoj komisiji Bosne i Hercegovine je održan žrijeb za petog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske. U bubnju su bile dvije liste – PDP i SNSD, a peti delegat će biti opozicionar, Nenad Vuković.

On u Dom naroda PS BiH ulazi umjesto Snježane Novaković Bursać (SNSD), koja je godinu i po bila u toj instituciji na osnovu odluke Narodne skupštine Republike Srpske, koja je naknadno poništena. Naime, NSRS je odbila prihvatiti kao važeći jedan PDP glas, koji je trebao značiti žrijebanje i poslala Novaković Bursać u Dom naroda PS BiH.

Dodik je uoči žrijeba najavio da nijedan SNSD delegat se neće povući iz Doma naroda PS BiH, kako bi ustupio mjesto legalno izabranom Nenadu Vukoviću.

Redoslijed događaja povodom ranije spornog listića

Iz NSRS se inače bira pet delegata u Dom naroda PS BiH. Prilikom izbora su tri bila sigurna za SNSD (Sredoje Nović, Radovan Kovačević, Nikola Špirić) i jedan je bio siguran SDS (Želimir Nešković). Borba je bila oko petog delegata za kojeg je lista SNSD dobila 12 glasova, a PDP isto toliko. Međutim, jedan listić PDP je proglašen nevažećim.

Hitno potrebna krv porodilji: Jelena Karakaš nakon poroda počela obilno krvariti

Previous article

Јako nevrijeme u Kozarskoj Dubici i Kostajnici

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO