VIJESTI

Zbog milionskih dugovanja blokirani računi OC „Jahorina“

0

JAHORINA – Olimpijski centar (OC) „Jahorina“ nema novca da izvršava obaveze zbog čega su mu banke blokirale šest računa kako bi namirili milionska dugovanja, saznaje portal CAPITAL.

Iako se uprava OC na sva usta hvalila rekordnim ljetnim i zimskim sezonama ta priča je očigledno pala u vodu jer nisu izmirili svoje obaveze prema bankama. Procjenjuje se da je OC od banaka uzeo oko 200 miliona KM kredita koje ne uspijeva redovno otplaćivati. Banke su bile prisiljene da blokiraju račune OC i već su povukli nekoliko miliona KM.

Predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek, kojeg smo pozvali za komentar u vezi sa blokadom računa, priznaje da nisu uspjeli u namjeri da prodaju zemljište i tako namire dug bankama.

„Nismo dobili neka sredstva koja smo planirali od prodaje zemlje, ali danas na Vladi je pitanje te zemlje riješeno tako da će danas računi biti odblokirani i moći ćemo nastaviti sa normalnim funkcionisanjem“, kazao je Elek.

Dogovor je izgleda pao juče u Tesliću gdje je Elek na investicionom forumu “Invest Srpska“ primjećen u društvu premijera Republike Srpske Radovana Viškovića.

Elek je naglasio da je otvaranje zimske sezone na Jahorni 8. decembra, a da sedam dana nakon toga slijedi otvaranje Ski centra „Igrišta“.

„Pozivamo i cijenjeni CAPITAL i nadamo se da ćete doći i da ćete malo novca koji dobijate iz inostranstva potrošiti na našoj olimpijskoj planini. Pjevaće Zdravko Čolić na Jahorini“, izjavio je Elek u svom stilu i dodao da očekuje rekordnu zimsku sezonu.

Napomenimo da su ulaganja u „Igrišta“ premašena za preko 20 miliona maraka, a o čemu je CAPITAL pisao u više navrata.

Važno je podsjetiti da je krajem 2022. godine Vlada Republike Srpske OC „Jahorina“ dala garanciju za dugoročno kreditno zaduženje od skoro 37 miliona maraka, a o čemu je CAPITAL prvi pisao.

Olimpijski centar se i 2021. godine zadužio 55,6 miliona maraka i to kod četiri banke na deset godina.

Radan Ostojić još četiri godine na čelu BORS-a; Očuvanje Srpske prioritet (VIDEO)

Previous article

“Izmjene izbornog zakona – put do fer izbora”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in VIJESTI