FOTOVIJESTI

Vučić: Nisu bili laki dani za odnose sa Njemačkom, ali se problemi rješavaju dijalogom

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da prethodni dani nisu bili laki za odnose Srbije i Njemačke, ali je saglasan da se problemi rješavaju iskrenim dijalogom, i istovremeno ukazao da je Njemačka partner broj jedan što se tiče ekonomske saradnje sa Srbijom.

Јasno je da su u političkoj sferi postojale stvari koje su nas razdvajale, jasno je da neće uvijek sve u tom segmentu biti lako ni u budućnosti, ali vam hvala i u potpunosti sam saglasan sa vama oko toga da probleme možemo i moramo da rješavamo dijalogom, iskrenim dijalogom – rekao je Vučić na svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike kompanije PWO Grupe u Čačku na kojoj se obratila i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

On je istakao da je ekonomska saradnja skoro pa savršena sa Njemačkom, navodeći da 82.000 ljudi radi u njemačkim kompanijama i da će razmjena robe i usluga ove godine dostići oko 12 milijardi evra što je gotovo nevjerovatno.

– Njemačka je ubjedljivo broj jedan u svakom segmentu što se tiče naše saradnje sa bilo kojom zemljom u svijetu – rekao je Vučić.

Vučić je napomenuo da se očekuje potpisivanje ugovora da se produži auto-put od Požege do Bijele zemlje i poslije do Kotromana, a dodaje i da se krenuli radovi na obilaznici oko Kragujevca.

– Onda nam ostaje do marta sljedeće godine i autoput Čačak-Kraljevo – rekao je Vučić i dodao da će onda biti povezano sve oko Čačka.

Zahvalio je kompaniji PWO grupa na investiciji koja iznosi 89 miliona evra, dodajući da je ponosan da je država mogla da izdvoji nepunih 17 miliona evra.

Vučić je zamolio vlasnike da izgrade još neki pogon do 2027. godine, jer do tada u skladu sa dogovorom sa EU mora da se prekine državna pomoć.

– Pa vi još jednu fabriku ovdje da izgradite, lijepo dobijete više od nas, a mi zadovoljni što ćete zaposliti još više ljudi. To je moja molba i ponosan sam na to što sam danas ovdje. Ponosan sam na to zato što ovo znači život – poručio je Vučić.

Knežević pozvao Spaića na poligraf

Previous article

Stanivuković otklonio sve sumnje: NEĆE BITI GRADNJE NA “KUPUSIŠTU”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO