ostalo

“Vlada Milojka Spajića se upisala u najcrnje stranice crnogorske istorije”

0

Većina država na današnjem glasanju o rezoluciji o Srebrenici u UN odoljela je pokušaju revizije istorije i rezolucija je doživjela potpuni fijasko, dok se vlada Milojka Spajića upisala u najcrnje stranice crnogorske istorije, ocijenili su iz Demokratske narodne partije /DNP/.

Portparol te partije Jovana Todorović rekla je da su samo 84 od 193 države članice UN glasale za rezoluciju.

“Ukupno 109 država nije glasalo za rezoluciju ili 56,5 odsto članica UN. Možemo zaključiti da nije glasalo `za` dvije trećine svjetske populacije”, navela je Todorović.

Ona je rekla da, iako je cilj bio da za rezoluciju glasa više od 100 država, uz neviđene pritiske Njemačke, ipak je većina odoljela pokušaju revizije istorije.

Todorovićeva je dodala da je Crna Gora, nažalost, među 84 države koje su glasale za rezoluciju.

“Posebno je frustrirajuće što se Njemačka, obrazlažući rezoluciju, pozvala na Crnu Goru i njene sramne amandmane od kojih je jedan modifikovan, a drugi odbijen, čime je država upotrijebljena kao kama za prvi udar na Srbiju”, ukazala je Todorović.

Prema njenim riječima, tim činom Vlada Milojka Spajića upisala se u najcrnje stranice crnogorske istorije, “proglašavajući i Crnu Goru za genocidnu državu”.

“DNP u potpunosti razumije nezadovoljstvo građana i njihova najavljena okupljanja zbog današnjeg glasanja Crne Gore”, rekla je Todorovićeva.

Ona je najavila da će Predsjedništvo DNP-a, čiji je lider Milan Knežević, u narednih nekoliko dana upoznati javnost o daljim potezima.

Novinarka HRT-a: Diplomatska pobjeda Srbije u UN

Previous article

Prve predstave najavljene za jesen: Svečano otvoreno Narodno pozorište u Istočnom Sarajevu

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in ostalo