FOTOVIJESTI

U stroju Policije Srpske 261 kadet

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je promovisalo 251 kadeta 25. klase Policijske akademije i 10 kadeta 11. klase za Specijalnu antiterorističku jedinicu koji su uspješno završili školovanje.

Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, rekao je da je danas istorijaki dan za Srpsku.

“Nikada od postajanja Srpske nismo imali postrojbi ovoliki broj kadeta koji su budućnost Srpske, ali i ministarstva”, kazao je Višković.

Mile Šikman, načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Republike Srpske, kazao je da policijsko obarazovanje temelj svake policijske profesije.

“Prošli ste obuku kroz dvije faze koje su trajale 14 mjeseci. Tražili smo od vas jaku disciplinu i najbolje znate da nije bilo lako ispuniti sve zadatke.Pred vama je bez obzira na pol, status, religiju i politicko uvjerenje obavljate svoje zadatke, da budete humani i privicni i to je sigurno put ka razvijanju povjerenja prem građanima”, kazao je Šikaman.

Nagradu najboljim kadetima uručio je Ministar Unustrasnjih poslova RS Siniša Karan, a dobili su je Miloš Miljić, Davor Miljić, Srđan Mitrović, a nagrada je ručni sat sa posvetom, pohvalom ministra kao i rješenjem o rasporedu.

Miloš Miljić prvi je u rangu medju nagrađenima.

“Danas ovde stojim kao predstavnik svoje klase i osjećam obavezu da se svima zahvalim koji su nas podržavali na ovom putu”, kazao je Miljić.

U Bileći grade spomenik Momiru Bulatoviću

Previous article

Radulović poručio vlastima: Svoja kukavičija jaja prestanite podmetati drugima

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO