FOTOVIJESTI

Svečana sjednica NSRS: Ana Brnabić se obratila poslanicima

0
U Banjaluci će danas biti održana svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će se obratiti predsjednica parlamenta Srbije Ana Brnabić.

Nakon svečane, biće nastavljena redovna sjednica, po čijem okončanju će biti održana i posebna.

Na dnevnom redu posebne sjednice je Informacija o potrebi pokretanja procedure regulisanja odnosa Republike Srpske i Federacije, u skladu sa Dejtonskim sporazumom i međunarodnim aktima.

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je danas u Banjaluci da je održavanjem Svesrpskog sabora slavljeno zajedništvo i sve ono što spaja Srpsku i Srbiju i da ništa nije bilo usmjereno protiv bilo koga.

“Ovaj sabor bio je dan u kome smo uradili za nas nešto što je važno, a nikako nešto protiv nekoga. Posebno mi je drago što sam ovde sa vama nedugo nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”, rekla je Brnabićeva na svečanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je naglasila da se Deklaracijom i Svesrpskim saborom sasvim otvoreno i nedvosmisleno pozva na mir i međusobno poštovanje, kao i na pijetet za sve žrtve i puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Deklaracijom nismo uvredili nijedan narod, niti povredili teritorijalni integritet neke države. Deklaracijom i Saborom smo se bavili sadašnjošću i potrebom da sačuvamo srpski jezik, kulturu, istoriju, tradiciju i običaje”, istakla je Brnabićeva.

Đoković PREGAZIO Runea za ČETVRTFINALE Vimbldona! Sledeći je Aleks de Minor!

Previous article

U selu Krekovi kod Nevesinja obilježeno 149 godina od početka ustanaka u Hercegovini

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO