FOTOVIJESTI

Sutra slavimo velikog sveca: Jedan običaj svaki vjernik treba da ispoštuje

0

Srpska pravoslavna crkva sutra sutra Svetog sveštenomučenika Doroteja.

Sveti sveštenomučenik Dorotej je bio episkop Tirski od vladavine cara Dioklecijana, pa sve do vladavine Julijana Otpadnika, pod kojim je namučen i postradao zbog vere u Isusa Hrista. Bio je veoma učen.

Napisao je mnoga teološka djela na grčkom i latinskom jeziku. Naročito je čuvena njegova grčko-latinska Sintagma. Živio je sto sedam godina. Mučen je i ubijen 361. godine u 107 godini života.

Besjeda na sutrašnji dan nalaže kada ne treba narušavati post, i kaže da se ne odričete mogućnosti da pomognete drugima kada god ste u prilici:

“Nikada ne narušavaj post u srijedu i u petak. Taj post je Crkvom zapoveđen i dobro obrazložen. Ako si ikad u životu narušio taj post, moli se Bogu, da ti oprosti, i više ne griješi”. “Ne odreci dobra onima kojima treba, kad možeš učiniti. Ne odriče ni tebi Gospod ono što tebi treba, ne odreci ni ti čovjeku, koga ti je Gospod poslao u susret, da kuša srce tvoje. Ako ti neki siromah jedan put u životu pruži ruku za pomoć, podaj mu i ne otkaži. Tvoja nemilost peći će te kao žeravica, i neće ti dati mira sve dok se ne pokaješ i ne omekšaš srcem”.

“DOĆI ĆEŠ TI KOD MENE, STRPLJIV SAM JA” Otac Predrag Popović završio kod SUDIJE, priča je HIT: “Ispovedi me žena ZAČAS”

Previous article

Slavlje u Njemačkoj: Reprezentativac Srbije postao otac

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO