FOTOVIJESTI

Stanivuković: Vlast u Srpskoj podvila rep

0

Vlast u Republici Srpskoj je podvila rep kada je u pitanju Izborni zakon Republike Srpske, kako god to danas pokušavali opravdati, poručio je gradonačelnik Banjaluke i potpredsjednik PDP-a, Draško Stanivuković.

On je kazao da je “Banjaluka bila spremna izaći na izbore po novom zakonu”, ali da na to očigledno nije spremna vladajuća struktura, koja je taj zakon i usvojila u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

“Očigledno je da oni koji su ga donijeli nisu spremni i zato drugog izbora nemamo”, napisao je Stanivuković u objavi na društvenoj mreži “Iks”.

Poručio je vlastima i da nije potrebno da dižu dodatne tenzije i da porede izbore u Republici Srpskoj sa onima na Kosovu i Metohiji.

“Za razliku od Republike Srpske, naš narod tamo (Kosovo i Metohija) nema policiju i organe koji mogu da zaštite izborni proces”, naveo je gradonačelnik Banjaluke.

Stanivuković je naglasio da Republika Srpska ima sve uslove i pravo da sprovede izbore po svom zakonu, ali da na tom planu nije bilo iskrene namjere od strane vlasti.

“Sada je očigledno da je ljudima na vlasti nedostajala iskrena namjera ili konkretan plan, jer je od početka bilo jasno da će predstavnici Bošnjaka uložiti veto, na što smo mi iz opozicije i upozoravali”, zaključio je prvi čovjek najvećeg grada u Srpskoj.

Stanivuković: Nisam Dodikov čovjek ali nisam ni budala. Čovjek sam 54 hiljade ljudi koji su glasali za mene.

Previous article

Dodik: ‘Pozivam sve stranke u RS da ne sudjeluju na lokalnim izborima’

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO