FOTOVIJESTI

Radojičić predstavio stranku: Želim biti alternativa postojeća dva politička bloka

0

Predsjednik pokreta Svojim putem Igor Radojičić, rekao je da su lokalni izbori stepenica do narednih opštih izbora kada će biti ključni faktor na političkoj sceni Republike Srpske.

Dodao je da žele da budu alternativa dvije vladajuće političke grupacije, SNSD-u i SDS i PDP-u za koje je rekao da su vladajuće stranke u dva najveća grada u RS.

Naglasio je da pokret ima veliku mogućnost da imaju kandidata za gradonačelnika Banjaluke, ali da će o tome govoriti u narednom periodu kada budu predstavljali svoje kandidate.

Rekao je da sva istraživanja pokazuju da i dalje ima veliku prepoznatljivost u javnosti.

“Više nego ugodno sam iznenađen stepenom podrške koja nam se pruža i i meni personalno, dakle neko ko je više od tri godine odsutan, nisam dao nijedne izjave, nisam imao nikakve organizacije, političke infrastrukture, a istraživanja pokazuju da se ja lično i pokret nalazimo rame uz rame ili znatno smo bolji od mnogih drugih koji danas iskaču iz paṣ̌tete”, kazao je Radojičić.

Predstavio je dva podpredsjednika, Milana Grubora i Radenka Banovića i dodao da je pokret otvoren za sve koji ne žele postojeći politički rijaliti, već konkretna rješenja.

“Smatramo da prostoji veliki prostor za alternativu, da se nude konkretni projekti jer je politička scena skliznula populizam i povrslšnost, a takve su nažal0st vlasti na većini nivoa”, rekao je.

Dodao je da su u pripremi aktivnosti za naredne lokalne izbore, da prave lokalne organizacije i da se pripremaju da se predstave građanima.

Rekao je da na izbore izlaze po postojećem Izbornom zakonu, sve dok ne bude donesen zakon Republike Srpske.

“Sada je 12.30 i na snazi je ovaj zakon kakav jeste”, rekao je.

Stanivuković pobrojao projekte u realizaciji: Most u Česmi, osnovna škola, Centralno spomen-obilježje, hotel Palas, parkovi i plaže na Vrbasu

Previous article

Srpska košarka u suzama: Preminuo legendarni Milivoje Karalejić

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO