VIJESTI

Radan Ostojić još četiri godine na čelu BORS-a; Očuvanje Srpske prioritet (VIDEO)

0
Aktuelnom predsjedniku Boračke organizacije Republike Srpske Radanu Ostojiću potvrđen je mandat za naredne četiri godine na ovoj funkciji.

Ostojić je na Izbornoj skupštini BORS-a dobio podršku 120 delegata, dok je njegov protivkandidat predsjednik opštinske Boračke organizacije Bratunac Zoran Gvozdenović dobio sedam glasova. Prilikom izbora tri delegata su bila suzdržana.

– Očuvanje Republike Srpske, borba za bolji materijalni položaj boračkih kategorija, njegovanje slobodarskih tradicija, sloga i jedinstvo su ciljevi i zadaci Boračke organizacije Republike Srpske u narednom periodu – poručio je Ostojić.

Ostojić je istakao da su veliki izazovi u pitanju koji se tiču Republike Srpske i njenih nadležnosti.

– U tom pogledu BORS mora dati svoj doprinos i postati neki kohezioni faktor koji će djelovati između vlasti i opozicije na smirivanju situacije i definisanju opštih nacionalnih interesa Srpske – rekao je Ostojić u Banjaluci poslije Izborne skupštine BORS-a.

Ostojić je naglasio da Srbi i Republika Srpska treba da dogovore nekih četiri do pet pitanja koji bi predstavljali opšti nacionalni interes i oko čega bi stale sve političke partije, nevladine organizacije i građani Srpske.

– Ako želimo da sačuvamo Republiku Srpsku i narod, to moramo da uradimo – istakao je Ostojić.

On je rekao da je BORS u proteklih godinu i po dana otkako je na funkciji predsjednika postigao značajne pomake na poboljašalju materijalno-socijalnog položaja boračkih kategorija, te naglasio da se na tome neće stati.

Stanivuković pozvao na strpljenje: Banjaluka dobija jednosmjerni saobraćaj u centru

Previous article

Zbog milionskih dugovanja blokirani računi OC „Jahorina“

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in VIJESTI