FOTOVIJESTI

Priča o rezoluciji o Srebrenici poprima dramatične obrise, Srpska ne želi nikakvu eskalaciju i nasilje

0

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da sama priča o rezoluciji o Srebrenici poprima dramatične obrise, ističući da Srpska ne želi nikakvu eskalaciju i nasilje, ali da će njene političke odluke biti veoma osvješćujuće za Bošnjake u Sarajevu.

“Muslimani u Sarajevu pokušavaju da to minimiziraju pričom kako se tu ne pominje narod, a sve što su uradili jeste da se upravo želi, posredno i neposredno, da srpski narod bude moralno diskvalifikovan”, rekao je Dodik novinarima u Beogradu.

On je dodao da se želi da srpski narod bude moralno diskvalifikovan do mjere da će sigurno u narednih nekoliko intenzivnih godina Bošnjaci nastojati da pišu u školske programe navodno o tom sjećanju, da to izdignu na sasvim drugi nivo koji je sada prikriven, ali Srpska prepoznaje da će to biti javno.

“Vidjećete da će oni odmah nakon toga /donošenja rezolucije/ silnim manifestacijama pokušati da to etabliraju, da kažu da jeste tako”, istakao je Dodik.

On je rekao da je zadovoljan onim što je učinila Srbija i što je Srpska mogla svojim kapacitetima, da upoznaju svoje prijatelje, mnoge zemlje svijeta sa kojima komuniciraju, o čemu se tu radi.

“Mislim da činjenica da je rezolucija dva puta odgađana govori da predlagač nije bio siguran, a nisam siguran da je sigurniji nešto više sada nego što je bio ranije. Očigledno je da je presija ogromna i da računaju da što više vrijeme prolazi da bi imali sve manje pobornika za prihvatanje te rezolucije”, naveo je Dodik, a prenosi Srna.

On je ocijenio da je rezolucija tema koja je odjednom nametnuta i koja nije ni trebala da bude u javnom odlučivanju, da je to tema koja će u BiH do te mjere zatrovati odnose između Srba i Bošnjaka da će gotovo biti nemoguće graditi nekakve zajedničke politike, niti bilo kakav zajednički način, šta god oni o tome pričali.

Počelo snimanje dokumentarnog filma o životu i djelu doktora Miodraga Lazića

Previous article

Završava se pozorišni “Kustendorf”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO