FOTOVIJESTI

Osnovana fondacija „Miloš Biković“ – pomoć mladima da izgrade uspešnu karijeru

0

U Beogradu je predstavljena Fondacija „Miloš Biković“ koja se bavi podrškom talentovanim i uspešnim mladim ljudima. Glumac kaže da mu je cilj da konkretno doprinose sredini u kojoj živi.

Neki od njih su na početku studija, neki na korak do diplome, a sve ih povezuje želja da izgrade uspešnu poslovnu karijeru. Prvi korak je, kažu, da se povežu sa onima koji su uspešni u svojim profesijama, i tako im pomognu da izgrade veštine u daljem usavršavanju.

„Sebe vidim u pokretanju startapa. Imali smo jedan vikend u Nišu radionicu za prezentovanje sa Ruskinjom Elenom, ja sam već imao u četvrtak prezentaciju u našem Tehnološkom parku u Nišu studentskog tima, i meni je zaista to pomoglo da srušim barijeru koju sam prethodno imao“, kaže Mihajlo Milojković sa Mašinskog fakulteta u Nišu.

„Sigurna sam da ću upoznati neke ljude, odnosno, mentore koji mogu da doprinesu mom daljem karijernom napretku, a takođe svi studenti koje sam do sada upoznala, iako smo iz različitih sfera, bilo je zanimljivo deliti perspektive sa ljudima koji imaju trenutno drugačije usmerenje“, navodi Ana sa Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu.

Fondacija koju je osnovao glumac Miloš Biković, omogućiće studentima da se povežu sa uspešnim srpskim stručnjacima i naučnicima koji rade u inostranstvu i mogu ih usmeriti na put do uspeha.

„Fondacija je orijentisana na najtalentovanije i najperspektivnije mlade ljude u Srbiji. Mislim da takvim ljudima kada date vrlo malo, oni mogu da naprave čudo. Mislim da malo prostora u javnom životu im posvećujemo. Prvo je što će oni koji se bave nečim moći da se orijentišu šta je to što se najnovije dešava, gde su izvori informacija, ko su igrači u njihovom polju koji sada pomeraju granice, moći će sa njima da dodju u kontakt“, ističe Biković.

Zbog toga su u Beograd, na poziv Fondacije stigli profesori sa prestižnih univerziteta, ali i naši naučnici koji trenutno rade u inostranstvu.

„Meni je cilj da našim studentima približim svet, i da naše studente približim svetu i da vide da tu nema ogromne razlike. Kad držim predavanje tamo, bilo da je Harvard ili Prinston, dobijem identična pitanja kao ovde sa našim studentima. Mislim da je cilj ovde da se naši mladi, pametni ljudi povežu sa ljudima koji znaju kako može da se pokrene nešto“, kaže Dragana Rogulja sa Univerziteta Harvard.

„Glavni cilj je da identifikujemo velike talente, ne samo u nauci, nego u sportu, umetničkim granama, i koristimo našu mrežu konatakata da im damo znanje. Tražiću talente na polju nauke i medicine i da ih uključujemo u projekte da oni budu sledeća generacija koja će da bude liderska“, navodi srpski naučnik Vladimir Cmiljanović.

Fondacija je osnovana pre nekoliko meseci i tridesetak studenata već su njeni polaznici.

Ljepša strana F4 Evrolige: Srpska odbojkašica oduševila Berlin

Previous article

25 godina od bitke za Paštrik

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO