FOTONAŠI VELIKANIVIJESTI

Ocu heroja sa Košara uručen amblem Srpske kao simbol zahvalnosti

0

Milan Milaković u ime Centra za društveno-politička istraživanja /CDPI/ i kao predstavnik institucija Republike Srpske prisustvovao je u Pljevljima svečanom otkrivanju spomenika heroju sa Košara Predragu Peđi Leovcu i uručio amblem Republike Srpske njegovom ocu Mili Leovcu kao simbol zahvalnosti, međusobne podrške i povezanosti Crne Gore i Srpske, saopšteno je iz CDP.

Iz CDPI su naglasili da je kroz istoriju srpski narod uvijek vodio odbrambene ratove i branio svoju otadžbinu, od Kosovskog boja 1389. godine, pa sve do današnjih dana, te da je čuvanje junaka od zaborava i njegovanje sistema vrijednosti, koji proizilazi iz Kosovskog zavjeta, moguće samo kroz živu kulturu pamćenja.

– To je upravo ova svečanost u Pljevljima kojom se šalje poruka neophodnosti jedinstva srpskog naroda u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpskoj u cilju opstanka i zajedničke budućnosti – naglasili su iz CDPI.

Iz CDPI su poručili da je ovaj zadatak potvrđen i Deklaracijom o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojenoj na Svesrpskom saboru 8. juna.

Svečano otkrivanje spomenika heroju sa Košara su na Vidovdan organizovali Kulturni centar “Predrag Peđa Leovac” i opština Pljevlja.

U saopštenju je istaknuto da su Milaković i Leovac bili prijatelji još od vremena školovanja na Vojnoj akademiji u Beogradu koju su obojica završili kao pripadnici 51. klase, a ovom prilikom je Milaković na grobu heroja sa Košara uručio amblem Srpske njegovom ocu.

Lakše do posla u Njemačkoj za radnike iz BiH

Previous article

Pripadnik Žandarmerije ranjen u Beogradu, napadač likvidiran

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO