FOTOVIJESTI

Obilježavanje krsne slave grada Banjaluka

0

Služenjem Svete arhijerejske liturgije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci danas je počelo obilježavanje slave grada Spasovadna, kao i slave ovog hrama.

Svetu arhijerejsku liturgiju služi njegovo preosveštenstvo episkopi banjalučki Jefrem sa sveštenstvom.

Liturgiji prisustvuje rukovodstvo grada Banjaluka, ali i brojni Banjalučani.

Nakon liturgije, biće osveštani slavsko žito i kolač, a potom će uslijediti svečana litija.

Grad Banjaluka kao i svake godine u duhu tradicije obilježava slavu, a tako je i ove godine, jer su za građane pripremili bogat kulturno-umjetnički program.

U 19.00 časova u porti Hrama Hrista Spasitelja biće održana revija pod nazivom “Umjetnost plavih niti” u organizaciji Udruženja žena “Duga”.

Takođe, i ove godine uz prigodno posluženje za sugrađane,  u večernjim časovima – od 19.30 časova u tzv. Parkiću biće priređen poseban program pod nazivom “Spasovadansko veče slava kroz tradiciju”.

Imajući u vidu da je slava vijekovna tradicija srpskog naroda, a da su Banjalučani nadaleko poznati kao dobri domaćini, tokom večeri će biti proglašeni i pobjednici u pravljenju najbolje slavske pogače i domaće rakije.

U duhu tradicije obilježavanje Spasovdana biće nastavljeno i u petak, 14. juna na platou ispred Hrama Hrista Spasitelja, gdje vas od 19.00 časova očekuje i koncert Škole gusala “Sandić” (u slučaju kiše, koncert će biti održan u Banskom dvoru).

Slavu grada, koja je ujedno i slava Sabornog hrama Hrista Spasitelja, obilježiće zajedno – Grad Banjaluka i Srpska pravoslavna crkva – Parohija banjalučka.

Dobre vijesti za roditelje: Grad Banja Luka uvodi subvencije za vrtiće od 100 KM, od avgusta 150 KM

Previous article

Ratari ne daju pšenicu ispod 0,50, mlinari će ponuditi 0,36 KM

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO