FOTOVIJESTI

Novinarka HRT-a: Diplomatska pobjeda Srbije u UN

0

U dnevniku hrvatskog javnog servisa sinoć se moglo čuti priznanje o diplomatskoj pobjedi Srbije u UN, na čelu sa predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Naime, reporterka HRT uključila se uživo iz Njujorka i tom prilikom rekla da je rezoluciju podržalo manje država nego što se očekivalo, te istakla da je to “diplomatska pobjeda Srbije”.

“Predložile su je (rezoluciju o Srebrenici, prim.aut.) Njemačka i Ruanda a Hrvatska je jedan od 40-ak sponzora. Uprkos tome što se u dokumentu ne spominje krivica nijednog naroda, Srbija i Republika Srpska, uz potporu Rusije, danima su žestoko lobirale protiv njenog izglasavanja”, rekao je voditelj Dnevnika 2 na HRT-u, nakon čega se uključila reporterka uživo iz Njujorka:

“Čuli smo u prilogu, rezoluciju su poduprle 84 države – manje nego što se očekivalo i to ipak govori o diplomatskoj pobjedi Srbije uz pomoć potpore. Vidjeli smo brojne države iz latinoameričke skupine, afričke skupine… prepoznale su se u riječima srpskog predsjednika kako ‘moćne zapadne zemlje kroje međunarodnu politiku po svojim aršinima'”, rekla je reporterka i dodala:

“Videli smo danas i još neke zanimljive poruke s glasanja: Kina koja je polovično suzdržana kod ovakvih rezolucija, danas je bila protiv rezolucije. Isto tako, kada je riječ o državama Evropske unije, Mađarska je bila protiv tako da to nije bilo iznenađenje”, rekla je reporterka hrvatskog javnog servisa.

Maturanti prodefilovali Banjalukom, sa njima i Stanivuković

Previous article

“Vlada Milojka Spajića se upisala u najcrnje stranice crnogorske istorije”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO