FOTONAŠI VELIKANIVIJESTI

Nina Šušić najbolja matematičarka balkanske olimpijade

0

Apsolutna pobednica 28. Juniorske balkanske matematičke olimpijade je Nina Šušić, a svi matematičari iz Srbije osvojili su po medalju na takmičenju koje se održalo u Turskoj.

Na najprestižnijem takmičenju za naše osnovce, reprezentativci Srbije osvojili su jednu zlatnu, jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Nina Šušić iz OŠ “Vuk Karadžić” osvojila je zlatnu medalju. Petar Banović iz Matematičke gimnazije osvajač je srebrne medalje, dok je Lazaru Kolundžiji (Gimnazija “Svetozar Marković” u Nišu), Pavlu Damjanoviću (OŠ “Nada Popović”, Kruševac), Veljku Čalukoviću (OŠ “Kralj Aleksandar Prvi”, Gornji Milanovac) i Jelisaveti Srdić, (Matematička gimnazija, Beograd), pripala bronzana medalja.

Društvo matematičara Srbije sa ponosom je izdvojilo uspeh Nine Šušić, koja je ostvarila, pored zlatne medalje, najbolji plasman među svim učesnicima takmičenja.

Odabir takmičara koji su predstavljali Srbiju, kao i pripreme za takmičenje, organizovalo je Društvo matematičara Srbije, uz podršku Ministarstva prosvete.

Juniorska balkanska matematička olimpijada održana je od 25. do 30. juna u Antaliji, a učestvovalo je 135 takmičara iz 22 zemlje, 11 balkanskih i 11 gostujućih.

Godišnjica Krvave Bregalnice – uvoda u pobjedu u Drugom balkanskom ratu

Previous article

Nemanja Vidić odlazi iz srpskog fudbala

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO