FOTONAŠI VELIKANIVIJESTI

Maja Ognjenović i Dušan Mandić nosiće olimpijsku zastavu

0

Zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu nosiće odbojkašica Maja Ognjenović i vaterpolista Dušan Mandić, odlučeno je na sednici Olimpijskog komiteta Srbije.

Tim povodom, OKS se oglasio zvaničnim saopštenjem.

– Predsednica Sportske komisije OKS Milica Đuričić obavestila je članove IO o predlogu za nosioce zastave Republike Srbije na Ceremoniji otvaranja OI u Parizu. Od Olimpijskih igara u Tokiju, Međunarodni olimpijski komitet dao je mogućnost nacionalnim olimpijskim komitetima da na ceremoniji otvaranja državnu zastavu nose jedan muški i jedan ženski sportista.

– Članovi IO prihvatili su predlog Sportske komisije OKS da nosioci zastave Republike Srbije na svečanoj Ceremoniji otvaranja budu višestruki olimpijski, svetski i evropski šampioni – vaterpolista Dušan Mandić i odbojkašica Maja Ognjenović.

– Izvršni odbor doneo je odluku da Šef misije Olimpijskog tima Srbije na predstojećim OI u Parizu bude Sonja Vasić, sportska direktorka Olimpijskog komiteta Srbije.

– Sonja Vasić je nakon izbora za Šefa misije preuzela reč i upoznala članove IO sa tokom priprema Misije OKS za Igre u Parizu i podelila važne informacije pred nastupajuće takmičenje.

– Članovi Izvršnog odbora usvojili su promene u okviru liste kategorisanih sportista programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 i Razvojni program. Novokvalifikovani sportista u okviru programa Olimpijska kategorizacija – Pariz 2024 je rvač Ali Arslan, dok je u Razvojni program ušlo osmoro novih sportista, i to kajakaši Veljko Vještica i Strahinja Dragosavljević, džudisti Boris Janković i Natalija Prolić, rvači Andrija Mihajlović i Milica Sekulović, kao i veslači Sergej Čipak i Milan Stevanović – navodi se u saopštenju.

Dragana Čavka ipak izabrana za bošnjačkog člana UO RTRS-a

Previous article

Novak i Jelena su primjer uspješnog para i prave ljubavi, a evo kako je počela njihova priča

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO