FOTOVIJESTI

Kresojević: Besplatni placevi za mlade bračne parove su naš naredni korak

0

Jedan od najvažnijih ciljeva koje imamo ovdje u Banjaluci jeste da imamo što veći broj onih koji će zasnivati porodicu, onih koji će ostati ovdje da žive i koji će dobiti svoje nasljednike, poručio je gradski menadžer Banjaluke Bojan Kresojević.

Ona je rekao da Grad Banjaluka ima politiku koja treba to da realizuje i koja se ogleda u konkretnim mjerama i aktivnostima.

-To se ogleda u besplatnoj legalizaciji, besplatnim građevinskim dozvolama koje treba da pomognu da izgradite objekat pa sve do besplatnih priključaka da na tom putu idete brže. Svakako moramo da spomenemo i subvencije za vrtiće, ali i besplatne udžbenike za učenike osnovnih škola od petog do devetog razreda – naglasio je Kresojević.

– Besplatni placevi za mlade bračne parove su naš naredni korak. Nakon što dobijemo završenu parcelaciju od RUGIP-a, plan nam je da na Skupštinu uputimo Odluku o besplatnim placevima što je naš odgovor na neusvajanje zakona o stvarnim pravima – poručio je Kresojević.

– Mi ćemo Skupštini na narednom, julskom zasjedanju predložiti da mi platimo placeve u ime onih koji ispune uslove na konkursu koji će biti raspisan i osvoje bodove, da bez tog zakona imamo konkurs za besplatne placeve u Banjaluci – pojasnio je gradski menadžer.

Dodao je da se Grad zalaže i za zakon koji se odnosi na vraćanje PDV-a na kupovinu stambene jedinice, po ugledu na Srbiju.

-Svaka porodica, kada kupuje ili gradi prvu stambenu jedinicu želimo da ima povrat PDV-a. Banjaluka je spremna da to uradi za naše porodice. Ništa nam ne vrijedi budžet i sve ono što gradimo, ako Banjaluka nema porodica. Siguran sam da ćemo imati izmjenu zakona kada je riječ o PDV -u i povratu PDV-a prilikom kupovine stambene jedinice – smatra Kresojević.

Čarobno veče u Banja Luci: Počeo Banja Luka fest koncertom Stjepana Hausera

Previous article

Djoković u četvrtfinalu Vimbldona: Savladao Popirina 3:1

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO