FOTOVIJESTI

Ko će u fotelju gradonačelnika Beograda – Borislav Antonijević ili Aleksandar Šapić?

0

Borislav Antonijević, kandidat za gradonačelnika liste “Mi snaga naroda” ističe da im je osnovni cilj promena štetnog modela za upravljanje gradskom upravom, svim preduzećima, ustanovama, budžetom, investicijama, kao i gradskom imovinom. Kandidat liste “Aleksandar Vučić-Beograd sutra”, Aleksandar Šapić smatra da Ljubljana i Budimpešta mogu da liče na Beograd, ali i da je Beograd istočnoevropski Njujork.

Kandidat za gradonačelnika liste “Mi snaga naroda” Borislav Antonijević je u kampanju za beogradske izbore krenuo zajedno sa Branimirom Nestorovićem i sloganom “Doktori za Beograd”.

“Da li ćemo biti doktori za Beograd, zavisi od konzilijuma koji bude označavao taj tim za lečenje, a to su građani. Ako nas oni budu označili kao one koji treba da učestvuju u lečenju grada koji evidentno ima mnogo problema, onda ćemo mi to vrlo rado biti, napraviti tim i pristupiti lečenju” ističe Borislav Antonijević.

Da bi pokazali kakva im je namera, kaže da moraju da počnu promene od vrha. A to znači da uvedu nova merila odgovornosti i obaveza za one koji rukovode.

“Nama je osnovni cilj promena štetnog modela za upravljanje gradskom upravom, svim preduzećima, ustanovama, budžetom, investicijama kao i gradskom imovinom”, navodi kandidat za gradonačelnika.

Ukazuje da način izbora rukovodstva u javnim preduzećima mora da bude potpuno transparentan i otvoren i da se vrati davno zaboravljeni javni konkurs.

Ističe i da se njihova stranka ne protivi nijednom projektu ni gradnji, kao i da nisu protiv izgradnje metroa.

“Moramo građanima Beograda da otvoreno prikažemo kakva je situacija, šta može, kada može. Oprema za kopanje metroa nije stigla, neće doći još narednih godinu i po dana. Znači, neće početi i to su sve obećanja i uvek predizborna. Zašto ne pokažemo delima?”, navodi Antonijević i poručuje da će oni reći samo ono što mogu.

Kaže da treba videti kakav benefit Beograđanima donosi Beograd na vodi, zašto procentualno nije odvojen deo stanova da pripadnu gradu, pa da reši pitanje stanovanja mladim bračnim parovima sa decom, mladim stručnjacima.

Naglašava da ne može niko nacionalne teme da izbaci iz tema grada Beograda.

“Svakako, ova sramna rezolucija koja je donesena u vezi sa nekim navodnim genocidom, koji se nije desio u Srebrenici, je nešto o čemu ne možemo da ne razgovaramo. Ne možemo da ne dotaknemo i da ne razgovaramo, da se protivimo nezavisnosti Kosova. Kako može nešto što je naše da bude nečije. Znači, ne možemo da se isključujemo iz tema”, naglašava Antonijević.

Apsolutno se slaže za saradnju s Republikom, a da ako budu dobili mogućnost da upravljaju gradom, neće biti nikakve opstrukcije.

Za sada, nisu odlučili da formiraju zajedničku vlast ni sa kim i ostaju čvrsto pri onom stavu koji su imali u decembru.

“Ako nekoga interesuje da ovaj grad nastavi dalje, onda mogu da prepuste nama da mi formiramo samostalnu vlast u Beogradu”, poručuje Antonijević.

Što se tiče lokalnih izbora kaže da tamo gde su njihove pristalice insistirale, daju im podršku, ali da ne učestvuju.

Kandidat za gradonačelnika liste “Aleksandar Vučić-Beograd sutra”, Aleksandar Šapić kaže da je profesionalnu sportsku karijeru završio i ostavio je iza sebe i da sada pokušava da se dokazuje na nekom potpuno novom polju.

“Ja sam srpski rodoljub, patriota koji voli svoju zemlju, voli svoj narod. Mislim da socijalna politika, socijalne mere su izuzetno važne za svako društvo. Ta podela na desničara i levičara, mislim da je praktično nestala već svugde u svetu i ja se trudim da se ponašam u skladu sa onim kako se osećam i u skladu sa potrebama svog naroda i građana koje treba da predstavljam”, naglašava Šapić.

Podsetio je da sve mere, od besplatnih udžbenika, vrtića, pojeftinjenje karata, besplatnih časova engleskog za predškolce, javnog prevoza, kao i druge socijalne mere, ranije nisu postojale.

“Zašto mi to zovemo besplatno? Pa zato što on treba da plati taj svoj udžbenik kada kreće u školu. Zato što on treba da plati ulazak na bazen. Zato što on treba da plati kartu za prevoz koja je bila do juče duplo skuplja. Zato što on treba da plati engleski jezik. Zato što on treba da plati vrtić”, ukazuje kandidat za gradonačelnika.

Kaže da su priče o dugu Beograda apsolutno neosnovane i da je on trenutno oko 250 miliona evra, kao i da je glavni grad po kreditnom rejtingu, čak malo ispred države Srbije.

Navodi i da je naplata karata u GSP u ovom momentu duplo veća, što znači da Beograđani ipak hoće da plate kartu.

“Po mojoj proceni, negde na jesen, u toku zime, oko 700 novih autobusa će da se pojavi na našim ulicama. Svi će biti ekološki, svi naši će biti na gas, a očekujem da 125 tramvaja, u roku neke dve i po do tri godine, budu promenjeni”, najavljuje Šapić.

Što se tiče metroa, grad radi svoje deo posla i to je ističe, nacionalni projekat, najveći u Srbiji poslednjih 50 godina.

“Ekspo je takođe još pre mene ugovaran, za mog mandata smo ga dobili, ali daleko ranije. Nacionalni stadion, pruga, autobuska stanica, železnička stanica, to su sve stvari koje su kretale. Što se tiče projekta mali metro, kako sam ga nazvao, da nije bilo mene, verovatno tunel nikad ne bi bio spreman i na ovom nivou na kojem je danas. Ideja prvobitna je bila da se ide samo na most. Smatrao sam da ako uradimo novi most koji je neophodan, jer je ovaj stari”, ukazuje Šapić.

Smatra da Ljubljana i Budimpešta mogu da liče na Beograd, ali i da Beograd može da liči na Njujork. Kaže i da Beograd jeste istočno-evropski Njujork.

Ističe da je Beograd grad svih dobrih ljudi, da je uvek bio otvoren za sve one koje u njega dođu.

“I još jednom ću da ponovim. Srpska politika ne znači šovinistička politika. On je otvoren i za Bošnjake, i za Rusine, i Mađare, i Hrvate, i sve one koji poštuju naš narod kao što se poštuju bilo gde u svetu. Ali nećemo više da se snebivamo, da kažemo ko smo i šta smo, i da branimo interese našeg naroda i naše države”, poručio je Šapić.

Bogdana zablistala na svadbi Anastasije Ražnatović

Previous article

Đoković o Jokiću: Imam ekskluzivne informacije

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO