KOLUMNE

Gradonačelniče, čemu nervoza?

0

Usvom maniru, gradonačelnik Banjaluke nam je postavio niz pitanja izbjegavajući odgovor na onaj jedan, najkonkretniji: Da li se parking počeo graditi mimo Regulacionog plana ili nije.

“Da li ćete reći da Banjaluka dobija park umjesto nebodera od 14 spratova? Da li ćete reći da Banjaluka dobija novouređeni park iza Narodnog pozorišta Republike Srpske? Da li ćete reći da Banjaluka dobija prelijepo uređenu zelenu oazu kod “Krajiške kuće”? Da li ćete reći da smo uprkos opstrukcijama SNSD pronašli način da započnemo izgradnju najvećeg gradskog parka kod tržnog centra “Delta”? Da li su ovo sve nove zelene površine koje Banjaluka nije imala?”, pita gradonačelnik Banjaluke.

Kada već pitate, red je i da vam odgovorimo. Da, hoćemo, sve što ste nabrojali. Da ste ušli samo dan ranije na portal Srpskainfo vidjeli biste da smo već to objavili. Predstavili smo Vaše projekte koje ste objavili na društvenim mrežama i na sajtu Grada.

Da ste ušli jednom u rubriku Banjaluka, a siguran sam da jeste, vidjeli biste probleme sugrađana. Nisam vidio da ste jednom neki tekst podijelili osim kad ste vi “prozvani”.

Ali kako objavljujemo i pozitivne stvari, tako objavljujemo i one koje ugrožavaju Banjaluku.

Pitali ste da li nam trebaju dodatna parking mjesta. Da, trebaju, ali urađena po zakonu. Ne uništavanjem zelene površine i mimo Regulacionog plana.

A kada već postavljate pitanja, red je da od vas dobijemo i odgovore za “Studiju javnog prevoza”, “Režim semafora na Zapadnom tranzitu”, “Koliko Banjaluka gubi novca od parkinga na Staroj autobuskoj”, “Prihodovanje od parkinga”, “Divlje deponije na Laušu” i još desetine upita koji stoje u Gradskoj upravi već mjesecima.

Vjerovatno ste zaboravili da smo uvijek pisali kada je nešto dobro urađeno i nemali broj puta pohvalili radove, poteze i odluke. Ali ćemo isto tako nastaviti pisati svaki put kada uočimo neki problem ili nedostatak.

Pisaćemo o svemu što zanima sugrađane ili ih muči, pravi smetnje u svakodnevnom životu, pa kome god to smetalo. Samo će ovoga puta biti češće. U to budite sigurni.

MILIČEVIĆ: SNSD-U DA JE STALO DO RJEŠAVANJA PITANJA USTAVNOG SUDA BIH, NE BI SDS-OV PRIJEDLOG ZAKONA MJESECIMA DRŽALI U FIOCI

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in KOLUMNE