FOTOVIJESTI

Doma naroda BiH već tri mjeeca bez sjednice

0

Sjednica Doma naroda PS BiH koja je počela u 11 časova, pa onda prolongirana za 12 časova, definitivno neće biti nastavljena, jer se ni nakon pauze u poslaničkim klupama nisu pojavili delegati Kluba Bošnjaka.

Dragan Čović, predsjedavajući Doma naroda, samo je mogao konstatovati da kvorum ne postoji i da je sjednica prekinuta.

“Žao mi je što ste uzalud dolazili. Kolege iz Kluba Bošnjaka su odlučile da ne prisustvuju sjednici i žao mi je jer ovako ulazimo u nastavak blokade rada od strane Bošnjaka koja traje već tri mjeseca. Pozivamo ih da razmisle o svojim postupcima, jer ovako blokiraju sve procese u BiH”, poručio je Čović.

U pauzi između nastavka ove sjednice, medijima su se obratili delegati Kluba Bošnjaka, još jednom poručujući da neće doći na sjednicu dok je god na njenom dnevnom redu Prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH.

Za neupućene, ovaj prijedlog je stigao iz SDS-a, od delegata Želimira Neškovića, a tiče se toga da u Ustavnom sudu BIH budu isključivo sudije iz BiH, što dalje podrazumijeva da više ne bude stranaca.

Ovo očigledno nije prihvatljivo Bošnjacima.

Džemal Smajić (SBiH), delegat iz Kluba Bošnjaka je rekao da, dok god je ova tačka na dnevnom redu, neće se pojaviti na sjednici.

“Bićemo tu za sve EU zakone i za budžet, ali nećemo učestvovati u ovoj raspravi”, naveo je Smajić.

Dalje je istakao da “vladajuća koalicija prebacuje svoj nerad na opoziciju” te da je za to najbolji dokaz budžet BiH, koji još uvijek nije usvojen.

Nakon kraha na Euru: Potpredsjednik FSS podnio ostavku

Previous article

Dodik: Srpska izmiruje obaveze uprkos najavama “stručnjaka” da će bankrotirati

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO