FOTOVIJESTI

Dobre vijesti za roditelje: Grad Banja Luka uvodi subvencije za vrtiće od 100 KM, od avgusta 150 KM

0

Od sljedećeg mjeseca subvencije za boravak djece u privatnim vrtićima iznosiće 100 KM za prvo dijete, već od 1.8. iznosiće 150 KM, a krajni je cilj da do 1.7. naredne godine izjednačimo cijene u državnim i privatnim vrtićima.

– Za drugo dijete subvencija je 200 KM, što znači da će od avgusta roditelji dvoje djece imati 350 KM, što je preko 4.000 KM godišnje, to su skoro četiri prosječne plate – rekao je Stanivuković. Dodaje da je Banjaluka u BiH prvi grad koji je uveo ovu mjeru. Dodao je da Banjalika dobija 500 novih mjesta u vrtićima.

– Ovo su najveće mjere koje je Banjaluka imala u ovoj oblasti. Važno je reći da su ovi koraci usaglašeni sa neformalnom grupom roditelja djece i privatnim vrtićima. Usaglasili smo ova četiri koraka – rekao je Stanivuković.

Podsjetio je da je Grad 2022. godine krenuo sa 60 KM, te da se subvencije postepeno povećavaju, isto kao što je bilo sa kartama za penzionere, koje su na kraju bile besplatne. Osudio je vrtiće koji dižu cijene usluga, kada Grad diže subvencije, te rekao da će se pozabaviti ovom temom.

-Ovo je bitka koju Grad ne može izgubiti. Pozivam roditelje da ne potpisuju ugovore sa vrtićem “Zvjezdica” koji je preko noći podigao cijenu za 100 KM. Iza toga stoji politika, predsjednik Skupštine, dva doktora i vidjeli ste juče na njihovoj konfereniciji  – rekao je gradonačelnik.

Dodaje da je nekoliko puta zvao vlasnicu vrtića “Zvjezdica” ali da nije htjela da se javi, piše Blink.

Gudelj: Nemamo straha od Engleske, možemo da ih pobedimo

Previous article

Obilježavanje krsne slave grada Banjaluka

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO