FOTOVIJESTI

Da li je Kaja najbogatiji čovjek u Republici Srpskoj?

0

Prije samo nekoliko dana, grupa investitora preuzela je kontrolu nad većinskim udjelom dionica jedne od najpoznatijih firmi u Republici Srpskoj – Boksita iz Milića. Dionice su u velikoj mjeri preuzele tri ključna imena, među kojima se ističe Gordan Pavlović iz Foče, koji je preko svoje tvrtke Pavgord preuzeo najveći udio od oko 28 posto dionica Boksita.

Osim Pavlovića, na listi novih investitora su i Respect Plus iz Banjaluke i MG Mind iz Mrkonjić Grada, čiji su udjeli sada 18,6 posto svaki. Cijena svih trgovanih dionica procjenjuje se na oko sedam miliona KM.

Posebno je zanimljivo što je Mladen Milanović, poznat kao Kaja, uključen u ovaj poslovni poduhvat. Milanović je vlasnik MG Minda, dok je Sladomir Đurić osnivač Respect Plusa iz Banjaluke. Ova trojica sada zajedno imaju većinu za upravljanje kompanijom, pod pretpostavkom da će surađivati.

Vrijedi napomenuti da je Pavlović nedavno stekao i zvorničku Aluminu, vodećeg izvoznika iz Srpske koji kupuje rudaču od Boksita. S druge strane, Milanović je iznenada stupio u fokus ovog poslovnog aranžmana.

Istraživanje koje je sprovela BiznisInfo.ba ranije ove godine otkrilo je impresivan portfolio Milanovića. On je poznat kao jedan od najbogatijih ljudi u Bosni i Hercegovini, a sudeći po tome, i najbogatiji u Republici Srpskoj. Posjeduje niz kompanija, uključujući najveću banku u Srpskoj, te aktivno gradi stambeno-poslovne komplekse na elitnim lokacijama u Banjaluci.

Njegova firma MG Mind poznata je po trgovini bijelom tehnikom i drugim poslovima. Uz to, nedavno je preuzeo nedovršeni poslovni dio velikog sportsko-poslovnog kompleksa Stožice u Ljubljani, u Sloveniji. Ovaj ambiciozni projekt, koji je preuzeo od poznatog slovenskog preduzetnika Izeta Rastodera, označava važan korak u širenju Milanovićevog poslovnog carstva izvan granica BiH.

Srpska influenserka u prvi posao uložila 10 evra, danas je milionerka

Previous article

Dodik: Rezolucija sahranila BiH, ona više ne postoji

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO