FOTOVIJESTI

Da li će stranka Marin Le Pen ostati blagonaklona prema Republici Srpskoj?

0
epa09874345 French far-right Rassemblement National (RN) party Member of Parliament and presidential candidate Marine Le Pen speaks as she takes part in the show '10 Minutes pour Convaincre' (10 Minutes to Convince) on French TV channel TF1, in Boulogne-Billancourt, outside Paris, 06 April 2022. French voters will head to the polls on 10 April 10 and 24 for a two-round pesidential election. EPA-EFE/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Ishod parlamentarnih izbora u Francuskoj nestrpljivo se čeka u Srpskoj, jer ukoliko Marin Le Pen osvoji vlast mogla bi da se nastavi dobra saradnja Nacionalnog okupljanja sa vlastima u Republici Srpskoj.

odsjećamo, najbliži saradnici Le Penove su prije dvije godine posjetili Republiku Srpsku i prisustvovali proslavi Dana Republike 9. januara.

Tada je u RS doputovala delegacija iz Francuske koju su predvodili poslanici u Evropskom parlamentu Tijeri Marijani i Erve Živen. Marijani je, tada nakon susreta sa Miloradom Dodikom, rekao “da ima mnogo neistina koje se govore u Strazburu i Briselu, zbog čega su došli u Banjaluku da utvrde istinu i podrže Srpsku”.

Podsjećamo, Le Penova je više puta govorila ono što mnogi u Srbiji žele da čuju, a to je da Kosovo nije trebalo da postane nezavisno. Tokom izbora 2017. godine izjavila je da će ako pobijedi poništiti priznavanje nezavisnost Kosova.

– Kosovo je sveta srpska i hrišćanska zemlja koja je posljednja brana stvaranju nove Islamske države u Evropi. Prema Srbima je načinjena ogromna nepravda devedesetih i Evropa je dužna da tu nepravdu ispravi – rekla je tada Le Penova i trpjela velike kritike Albanaca zbog svojih izjava.

Međutim, kada je pitanje članstva Srbije u Evropskoj uniji, ona nije oduševljena tom idejom, zbog toga što ni samu EU ne voli.

Јako nevrijeme u Kozarskoj Dubici i Kostajnici

Previous article

Narandžasti meteoalarm upaljen u Srpskoj, na udaru dva područja

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO