FOTOVIJESTI

Brojni gradovi u BiH OSTALI BEZ STRUJE

0

U BiH je popodnevnim satima došlo je do nestanka električne energije.

Do nestanka struje u BiH došlo je u popodnevnim satima negdje iza 12:30 sati, a prve informacije koje su nadležni saopštili bilo je da je riječ o preopterećenju na mreži.

-Utvrđuju se okolnosti ispada dijela Elektroenergetskog sistema (EES) BiH, koji se dogodio danas, a prema prvim informacijama, došao je zbog problema u prenosnoj mreži u regionu i preopterećenja ključnih 400kV interkonektivnih vodova – rekli su za N1 iz Nezavisnog operatora sistema.

To je za direktnu posljedicu imalo kaskadno prenošenje poremećaja na EES BIH.

Sličan scenario desio se i 20. juna 2024. godine, kada je došlo do problema u EES Grčke, Sjeverne Makedonije, Albanije i Crne Gore. Pravovremenom intervencijom operativnog osoblja i lokalizacijom problema na granici sa Crnom Gorom spriječeno je širenje raspada elektroenergetskog sistema BiH.

-BiH, Dalmacija, Crna Gora, sve je leglo. Vraća se brzo, malo strpljenja. Nezavisni operator sistema BiH je adresa za pitanja. TS (trafo stanica) 400/110 kV Banjaluka 6 je dobila napon, Banjaluka se uskoro vraća pod 110 kV. TS 220/110 kV Prijedor 2 je dobio napon nešto ranije iz Hrvatske. Ide i taj dio 110 kV mreže vrlo brzo  -objavio je Mazalica na društvenim mrežama.

Šta piše u nacrtu zakona koji vraća himnu “Bože pravde”

Previous article

Atraktivna direktorka firme iz Bijeljine OPTUŽENA ZA UTAJU 233.000 MARAKA

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO