FOTOVIJESTI

Britanski ambasador u Bradini: Zločini ne smiju biti nekažnjeni

0

Zločini ne smiju ostati nekažnjeni niti se žrtve tih zločina smiju zaboraviti, naveo je britanski ambasador Džulijan Rajli povodom 32. godišnjice od stradanja Srba u Bradini.

U Crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bradini kod Konjica služena je liturgija za stradale Srbe iz ovog mjesta.

Parastosu za nevine žrtve prisustvovao je i britanski ambasador Džulijan Rajli. On je na svom nalogu na mreži X naveo da zločini ne smiju ostati nekažnjeni niti se žrtve tih zločina smiju zaboraviti.

“Danas se sjećamo žrtava stravičnog zločina počinjenog u Bradini. Naš zajednički zadatak je da se borimo za istinu i pravdu i tako doprinesemo trajnom miru u Bosni i Hercegovini”, naveo je Rajli, jedan od rijetkih zapadnih zvaničnika koji je posjetio mjesta stradanja srpskog naroda.

Pored članova porodica stradalih, na obilježanju su bili predstavnici institucija Republike Srpske, konzul Srbije u Mostaru i predstavnici boračkih organizacija i udruženja proisteklih iz Odbrambeno-otadžbinskog rata.

Pripadnici muslimanskih i hrvatskih snaga napali su 25. maja 1992. godine Bradinu i ubili 48 nenaoružanih srpskih civila, a preostale su odveli u logore ili protjerali. Od 13 optužnica za zločine na srpskim življem na području Konjica, ne postoji nijedna pravosnažna presuda.

Vratili se iz inostranstva i počeli posao u Banjaluci

Previous article

Da li kafa postaje luksuz?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO