FOTOVIJESTI

Bodiroga: SDS sačuvala 9. janaur kao Dan Republike

0

”Volja naroda je pobijedila i sačuvala 9.januar kao Dan Republike. Zahvalni smo svim građanima Republike Srpske koji su za samo sedam dana dali više od 50.000 potpisa za očuvanje 9.januara. Bez tih potpisa, pitanje je da li bi se danas izborili da vlast prihvati da kroz zaključke ispravimo dio o 9. januaru iz Deklaracije sa svesrpskog sabora”, poručio je potpredsjednik SDS-a Ognjen Bodiroga koji je i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Deveti januar, naglašava on, ostaje Dan Republike Srpske i njena krsna slava u spomen na usvajanje Deklaracije o proglašenju Republike srpskog naroda BiH.

”Drago mi je da je vlast možda prvi put u ovih 18 godina poslušala ono što govori SDS, i što je odustala od prvobitnog nauma da se odrekne 9.januara kao Dana Republike. Kao patriotska stranka kojoj je Republika Srpska na prvom mjestu, moramo biti zadovoljni jer Deklaracija svesrpskog sabora nije postala predmet podjela, nego je stub njegovog nacionalnog ujedinjenja i zajedničkog pogleda na budućnost”, poručio je Bodiroga.

Dok je SDS-a koji je uvijek kao osnov svoje politike imao volju srpskog naroda, zaključio je on, biće i Dana Republike Srpske, grba Nemanjića i himne ”Bože pravde”.

Đoković silovit na startu Vimbldona

Previous article

Najsrećniji dani u julu za svaki horoskopski znak

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO