FOTOVIJESTI

Arno Gujon: Srbi imaju čime da se ponose i to treba ceo svet da zna

0

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon rekao je za RTS da će zajedno sa timom sa kojim radi dati sve od sebe da se poboljša imidž Srbije u svetu kroz sve više sektorskih aktivnosti. Cilj Kancelarije je da utiče na zemlje koje su nam partneri, a koje nam u političkom smislu nisu baš naklonjene, da budu manje isključive i pristrasne u odnosima prema Srbiji, istakao je Gujon.

Vlada Srbije imenovala je političara i osnivača francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”, Arnoa Gujona na mesto direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

Zadatak kancelarije je da se domaćoj i stranoj javnosti promovišu državni interesi kroz prezentovanje nacionalnih vrednosti i ciljeva Srbije.

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon rekao je, gostujući u Denvniku RTS-a, da su u modernim političkim organizacijama nadležnosti uglavnom podeljene.

“Važna je komplementarnost, važno je da svi rade zajedno ka postizanju sličnih ciljeva. Pogotovo kada je javna i kulturna diplomatija u pitanju gde to zahteva zapravo više sektorske aktivnosti. Mi ćemo u tom pogledu tesno sarađivati i sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije kao i sa Ministarstvom kulture“, istakao je Gujon.

Prvi projekat Kancelarije

Odgovarajući na pitanje koji će biti prvi projekat, Gujon kaže da je njegov tim zapravo već počeo sa tim projektom. Prvi projekat je, kako dodaje, da se uspostavi efikasna digitalna diplomatija – da odmah možemo da reagujemo kada se nešto desi u Srbiji ili u svetu, a tiče se Srbije.

“To smo počeli sa rezolucijom o Srebrenici gde smo objavili autorski tekst u najčitanijem francuskom dnevnom listu Figarou, koji je bio najčitaniji tog dana na tom portalu i u tim novinama. Takođe smo pratili aktivnosti predsednika u Njujorku na engleskom jeziku, reagovali na napade. Plasirali smo određene informacije, na primer mapu koju je RTS prikazao o zemljama koje su podržale našu državu, njih 107 su stale uz Srbiju, odnosno uz istinu i to je bila važna stvar. To je prvi zadatak, biće ih još mnogo“, objasnio je Gujon.

25 godina od bitke za Paštrik

Previous article

Služen pomen generalu Taliću

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO