FOTOVIJESTI

Aleksandar Šapić ponovo izabran za gradonačelnika Beograda

0

Odbornici Skupštine grada Beograda ponovu su izabrali za gradonačelnika Aleksandra Šapića, na predlog predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ispred liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”. Za njegov izbor glasalo je 64 od 82 odbornika koji su glasali. Beograd će i dalje ostati prava srpska prestonica, otvorena za sve ljude bez obzira na veru i opredeljenje, ali će poštovati svoju kulturu, istoriju, narod i državu, poručio je Šapić.

Odbornici Skupštine grada Beograda ponovu su izabrali za gradonačelnika Aleksandra Šapića, na predlog predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ispred liste “Aleksandar Vučić – Beograd sutra”. Za njegov izbor glasalo je 64 od 82 odbornika koji su glasali.

Aleksandar Šapić, prvi na listi koalicije „Aleksandar Vučić-Beograd sutra“, na sednici Skupštine grada izabran je za 69. gradonačelnika predsednika.

Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Vesna Vidović, koja je i u prošlom mandatu bila na tom mestu, kao i još 13 članova gradskog veća, prema Šapićevom predlogu.

Za članove gradskog veća izabrani su Stevo Marušić, Miloš D. Jovanović, Zoran Adamović, Miroslav Gajić, Đorđe Trišić, Lazar Marić, Nikola Dragićević, Miljan Damjanović, Vileta Filip, Slobodan Šolević, dr Milivoje Pajović, Mira Jovanović i Vladimir Trajković.

Aleksandar Šapić je od 2009. do 2012. godine bio pomoćnik gradonačelnika Beograda, potom deset godina je bio na čelu opštine Novi Beograda, a 2022. godine je izabran za gradonačelnika Beograda.

Danska kažnjena pred meč sa Srbijom

Previous article

Prosječna neto plata u Srpskoj u maju 1.403 KM

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

More in FOTO